Onze Bieren

Blond

 • Nieuw in ons assortiment!

 • Een heerlijk Belgisch Blond bier

 • 8% Alcohol


Lees meer

Citra IPA

 • Gemaakt van Citra Hop, proef de citrus!

 • Al vele jaren in productie, een van onze eerste bieren

 • Lekker verfrissend met maar liefst 8% alcohol


Lees meer

Weizen

 • Een echte Duitse Weizen

 • 5% alcohol

 • Proef de banaan


Lees meer

Bock

 • Een donker biertje

 • 8% alcohol

 • Alleen in het najaar verkrijgbaar


Lees meer

Hopbom

 • Een IPA met maar liefst 12 soorten hop

 • Gelimiteerd beschikbaar

 • 6% alcohol


Lees meer

Willem Ceijsers

Het volgende is te lezen op al onze etiketten: De Ceijser heeft haar naam te danken aan de erfnaam De Ceijser. Deze naam komt vanaf 1780 al voor in Tilligte. Volgens de volkstelling woonde in 1795 op dit erf kleermaker Willem Keijsers.

Wij zijn de geschiedenis boeken ingedoken en geven jullie een korte inkijk in het leven van Willem:

We schrijven 1795, de volkstelling is in volle gang en de 30 jarige Willem is op weg om zich te laten registreren. Willem is daar niet zo van... Willem is nergens van.. Willem wordt door zijn noabers dan ook beschreven als stug. Kortom of moeten we zeggen langom (Willem was 2.10 meter), hij had er totaal geen zin in. Waar Willem eigenlijk altijd wel zin aan had is bier.

Bier kwam hij ook tegen op zijn registratie missie. Hij sluit zich aan bij een aantal koopmannen die via de Hanze route van Hamburg naar Oldenzaal trekken, ze maken een stop bij een vriendelijke boer genaamd Haamberg daar mogen ze er één komen drinken en overnachten. Die avond maken de koopmannen en onze Willem het zo bond dat ze berucht in Tilligte worden en de heer Haamberg mede door deze gebeurtenis een café start. Aan café Haamberg blijft sinds dien altijd aan de naam "Koapman" hangen.

Met een kater ter lengte van de Dinkel mag Willem de dag later weer op pad. Het is een barre tocht en ellendig lang, voor jullie beeld: Deze tocht liep van het erf van Willem (outskirts van Tylghede, nu Tilligte) naar Daginghem (het huidige Denekamp). In die tijd waren er geen zandwegen en was de Dinkel moeilijk over te steken. De tocht kon daarom te voet toch zomaar 1,5 uur duren (4,8 km). Enfin, na de overnachting bij die vriendelijke boer 1,2 km van zijn huis is Willem weer op pad. Helaas komt Willem onheil op zijn pad tegen....Willem is lang voor zijn doen en omdat hij daardoor dichter bij de zon staat, het die dag toch 28 graden is en de kater maar niet verdwijnt maakt hij een gigantische schuiver halverwege Daginghem. Wanneer hier het Almelo - Nordhorn kanaal wordt gegraven zal er een huisje naar dit voorval genoemd worden.

Bij de volkstelling aangekomen registreert onze Willem zich, bij zijn beroep werd door de administrateur naast kleermaker ook brouwer ingevuld waarbij hij afging op de aanwezige bierlucht die Willem met zich meedroeg. Het duurde echter nog enkele generaties voordat een van zijn afstammelingen zelf het gerstenat is gaan brouwen.

Deze afstammeling is Erwin Lohuis. Zijn fascinatie voor bier is hem met de paplepel ingegoten: Erwins vader Gerard was werkzaam bij de Grolsch wat betekende dat Erwin al sinds zijn eerste rompertje met een bierlogo op zijn kleding liep. Deze pils was dan ook jaren later Erwins eerste bier zoals het in Tilligte hoort, en ook het enige bier dat hij dronk. Na enkele jaren heeft Erwin zijn horizon verbreed want ook speciaal bier was niet meer voor hem veilig. De fascinatie voor speciaal bier groeide en dit heeft geleid tot enkele proefbrouwsels, speciaal bier was toentertijd in de lokale supermarkt namelijk niet te verkrijgen.

Na enkele proefbrouwsels is er een eerste brouwsel aangeschaft waarbij tot 20 liter kon worden gebrouwen. Het eerste bier werd overigens nog in het dorpje Losser gebrouwen daar waar Erwin zijn grote liefde volgde en de weide wereld introk. Na enkele jaren in Losser te hebben gewoond kwam Erwin terug in Tilligte, deze terugkomst wordt nog jaarlijks gevierd door alle Tilligtenaren in het 3e weekend van september. In Tilligte werd verder uitgrebreid en werd "De Ceijser" geprofessionaliseerd met een vergunning, nieuwe labels, een heel nieuw brouwhuis, label machines.. enz.

Dit brengt ons tot de dag van vandaag waarbij we als brouwerij ons uiterste best doen het lekkerste bier voor jullie te maken!

De Brouwerij

In het mooie dorpje Tilligte ligt midden in het centrum de brouwerij van de Ceijser. Wat ooit begon als hobby heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een klein bedrijfje.

Medio 2015 is de Ceijser ontstaan in een klein schuurtje achter het huis waar hobby matig werd geëxperimenteerd. Tijdens dit proberen bleek dat de experimenten bij velen in de smaak vielen. Het is dan ook geen geheim dat er flink werd genoten van dit experimentele gerstenat. De verhalen gingen snel in de rondte en de brouwer bleef maar brouwen met zijn 20 liter keteltje.

Na de verhuizing van de brouwer vanuit Losser naar zijn lievelingsplek Tilligte was het tijd om de zaken goed aan te pakken. Na een grondig onderzoek in samenwerking met de gemeente bleek dat er mogelijkheden waren om aan huis een kleinschalige brouwerij te starten. Op 8 januari 2018 was het dan zover en is de Ceijser officieel de boeken in gegaan als brouwerij.

Nog steeds werd er gebrouwen in een 20 liter pan maar in Tilligte was deze pan al snel te klein en werd er geïnvesteerd in een nieuw brouwhuis met een capaciteit van 130 liter. Dit nieuwe brouwhuis biedt mogelijkheden om elke week +/- 100 liter bier te brouwen zodat de huidige klanten kring kan worden voorzien van bier.

Contact

De Ceijser - Erwin Lohuis